Om historiefortelling og polering av biler

The fact of storytelling hints at a fundamental human unease, hints at human imperfection. Where there is perfection there is no story to tell.

Ben Okri

Fortell din historie, slik vi alltid har gjort!

Siden tidenes morgen har vi mennesker brukt symboler og lagret informasjon utenfor hjernen for å kommunisere og få andre til å forstå. Fra enkle streker på en stein til moderne verktøy i dagens informasjonssamfunn, er historiefortellingen sentral for å skape interesse, involvering og kontakt.

I dag lever vi i en verden full av fortellinger. Derfor er det viktigere enn noen gang at du også forteller din historie. Hva har så Dokker med dette å gjøre?

Vi gir deg et verktøy som lar deg fortelle historien om dine interesser, din nysgjerrighet, din utforskertrang og dine strategier. Dokker gir muligheter til å prøve-feile-prøve på nytt, få hjelp av andre til å bli enda bedre i det du gjør, samtidig som du dokumenterer hva du kan til andre. Resultatet er historien om dine erfaringer og hvordan du har kommet deg dit du er i dag.

Photo by Steven Libralon on Unsplash

Historiefortelling er et superverktøy

Du skal kanskje skaffe deg en læreplass, en jobb eller skifte arbeidsplass. Uansett må du overbevise noen om at du er rette person, og her kommer historiefortellingen inn.

Vitnemål fra skolen, en finpolert CV, attester og referanser er de tradisjonelle hjelpemidlene du har til rådighet i dag. Alt dette er fint, men forteller dette din historie om hva du egentlig kan? Og er det uansett ikke du som skal fortelle historien om deg?

Med Dokker kan du formidle hva du kan, dine refleksjoner og egne vurderinger gjennom tekst, bilder, lyd og video og dele denne historien til hvem du ønsker. Gjennom å jobbe og dokumentere i Dokker vil du over tid ha fortellingen din om hva du kan fiks ferdig og klar for bruk! Vi mennesker har gjennom tusener av år utviklet vår hjerne til å være innstilt på få fortalt og fortelle historier, og i dag får vi også hjelp av teknologi slik at det er enda enklere å fortelle min historie.

Photo by Matthew Dockery on Unsplash

Polering er for bilen  – ikke for historien din.

Vi innrømmer at vi alle er litt forfengelige, og vi ønsker å vise fram en litt bedre versjon av oss selv. Dette ser vi spesielt i sosiale medier. Er dette en lur strategi å følge når det kommer til kompetanse og å fortelle om hva du kan?

Mye av styrken i dokumentasjonen din i Dokker er nettopp det at du også kan vise hva du ikke kan! Selv om du har lært en masse på skolen, i praksis eller i en jobb, så kan du være 100% sikker på at du ikke kan alt . Fordelen med å fortelle den usminkede historien om deg, er at en ny arbeidsgiver raskt kan sette inn de riktige ressursene på å lære deg det du ikke kan i stedet på å bruke mye tid på å finne ut av og lære deg det du allerede kan.

CV-en kan gi et skinnende inntrykk av deg, men vil samtidig gi mottakeren et feil inntrykk. Det er bedre å fortelle om kompetansen din som den du er, slik du tenker, slik du har erfart, slik du har jobbet tidligere  – den upolerte versjonen av deg! Så kan du heller polere bilen om du ønsker et skinnende ytre…