Personvernerklæring

Show in english

Learning Moment Technologies
Sist endret: 4. juni 2018


Introduksjon

For å kunne bruke Tjenestene våre, gir du oss informasjon som gjør at vi kan identifisere deg som bruker.

Vår personvernerklæring vil hjelpe deg å forstå hvilken informasjon vi samler inn i Learning Moment, hvordan Learning Moment bruker det og hvilke valg du har som bruker. Vi vil overholde alle våre forpliktelser i denne erklæringen, samt alle obligatoriske regler og forskrifter relatert til lagring og bruk av din personlige informasjon.

Vi respekterer fullstendig ditt personvern. Vi vil aldri bruke din personlige informasjon til noen form for markedsførings- og reklameformål. Du stoler på oss med din personlige informasjon og vi vil vise oss troverdig – på tro og ære.

Definisjoner

Når vi snakker om “Learning Moment”, “vi”, “vår” eller “oss” i denne erklæringen, refererer vi til Learning Moment Technologies, selskapet som leverer Tjenestene. Når vi snakker om “Tjenestene” i denne erklæringen, refererer vi til vårt nettbaserte lærings- og dokumentasjonsverktøy; Dokker, Dokker ReadMe, Learning Moment sin hjemmeside, nyhetsbrev og andre tjenester vi tilbyr. Våre Tjenester er for øyeblikket tilgjengelig for bruk via en nettleser.

Kunde

Organisasjoner eller annen tredjepart som kjøper en betalt versjon av Tjenestene blir referert som “Kunden”. En Kunde kan være en skole, arbeidsgiver, annen organisasjon eller enkeltperson.

Bruker

Hvis du oppretter en brukerkonto på egenhånd, eller via en invitasjon fra Kunde eller bruker, er du en “bruker” som nærmere beskrevet i “Vilkår for bruk”.

Informasjon vi samler inn og mottar

  • Kontoinformasjon. Brukere kan gi informasjon som navn, bilde, e-postadresse, telefonnummer og passord.
  • Brukergenerert innhold. Dette er informasjon du og andre brukere aktivt gir for å bruke Tjenestene, som kan inkludere dokumenter og dets innhold (f.eks tittel, merkelapper, personer du deler med), filer og bilder du laster opp, meldinger og kommentarer.
  • Bruksinformasjon. Dette er informasjon om hvordan du kobler deg til og bruker Tjenestene. Dette kan inkludere kommunikasjon med administrasjon og brukerstøtte, og informasjon om gruppene, folk, funksjoner, innhold, og linker du samhandler med og tredjepartsintegrasjoner du bruker (hvis noen).
  • Fakturering og annen informasjon. For Kunder som betaler for Tjenestene, kan våre tredjeparts-betalingsbehandlere samle inn og lagre nødvendig faktureringsinformasjon.
  • Loggdata. Når du bruker Tjenestene registrerer våre servere informasjon automatisk. Dette inkluderer informasjon som din nettleser sender når du besøker en nettside eller din mobilapplikasjon sender når du bruker den. Denne dataloggen kan inneholde din IP-adresse, adressen til websiden du besøkte før du brukte Tjenestene, din nettlesers type og innstillinger, dato og klokkeslett for bruk av Tjenestene, informasjon om din nettleserkonfigurasjon og plug-ins, språkinnstillinger og informasjonskapsler.
  • Enhetsinformasjon. Vi kan samle inn informasjon om enheten du bruker Tjenestene på, inkludert hvilke type enhet det er, hvilket operativsystem du bruker, enhetsinnstillinger og krasj-data. Om vi samler inn noe eller all informasjon er ofte avhengig av hvilken type enhet du bruker og dens innstillinger.
  • GPS-informasjon. Nøyaktig GPS-plassering fra mobile enheter blir kun samlet inn med ditt samtykke. WiFi- og IP-adresser mottatt fra nettleseren eller enheten din kan bli brukt til å bestemme omtrentlig plassering.
  • Tjeneste-integrasjoner. Hvis du integrerer en tredjepartstjeneste, vil vi koble den tjenesten til vår. Tredjepartsleverandøren av integrasjonen kan dele visse opplysninger om kontoen din med Learning Moment. Vi mottar eller lagrer aldri passordene dine for noen av disse tredjepartstjenestene.
  • Tredjepartsdata. Learning Moment kan også motta informasjon fra tilknyttede selskaper i vår bedriftsgruppe, våre partnere eller andre som vi bruker til å gjøre vår egen informasjon bedre eller mer nyttig. Dette kan være samlet nivå-informasjon, som for eksempel hvilke IP-adresser går til hvilke postnummer, eller mer konkret informasjon som for eksempel hvor godt en nettbasert markedsførings- eller e-postkampanje har blitt utført.
  • Google Analytics. Vi bruker Google Analytics til å samle inn informasjon om bruk av Tjenestene. Google Analytics samler inn informasjon som hvor ofte brukere besøker Tjenestene, hvilke nettsider som besøkes, når de blir besøkt og hvilken nettside de besøkte før de kom til Tjenesten. Vi bruker informasjonen vi får fra Google Analytics kun til å forbedre Tjenestene. Google Analytics samler kun inn anonymisert IP-adresse som er tildelt deg når du besøker Tjenesten.

Hvordan bruker vi informasjonen din?

Vi kan få tilgang til og bruke informasjonen din som rimelig nødvendig for (a) å tilby, vedlikeholde og forbedre Tjenestene; (b) å forhindre eller håndtere vedlikehold, sikkerhet, tekniske problemer, eller på Kundens eller brukerens forespørsel i forbindelse med kundesupport; (c) som foreskrevet i loven og (d) som uttrykkelig tillatt skriftlig av Kunden eller brukeren.

Vi bruker informasjon for å tilby Tjenestene. Nærmere bestemt:

  • For å forstå og forbedre Tjenestene våre. Vi kan utføre forskning og analysere trender til å forstå bedre hvordan brukere bruker Tjenestene og forbedre dem.
  • For å kommunisere med deg ved:
  • Å svare på dine forespørsler. Hvis du kontakter oss med et problem eller spørsmål vil vi bruke informasjonen din til å svare.
  • Å sende e-post og direktemeldinger. Vi kan sende deg Tjeneste- og administrative e-poster og meldinger. Vi kan også kontakte deg til å informere deg om endringer i våre Tjenester, våre Tjenestetilbud og viktige Tjeneste-relaterte varsler, som for eksempel sikkerhets- og svindel-varsler. Disse e-postene og meldingene er betraktet som en del av Tjenestene og du kan ikke velge dem bort.
  • Fakturering og kontoadministrasjon. Vi bruker konto-data til å administrere kontoer og holde orden på fakturering og betaling.
  • Å kommunisere med deg og markedsføring. Vi trenger å kontakte deg for fakturering, konto-administering og lignende årsaker. Vi vil ikke bruke kontaktinformasjonen din for vår egen markedsføring og reklameformål. Du er hjertelig velkommen til å abonnere på vårt nyhetsbrev når som helst.
  • Undersøke og forhindre uønskede hendelser. Vi arbeider hardt med å holde Tjenestene sikker, forhindre uønsket tekniske problemer og misbruk.

Deling og formidling

Det er tider når informasjon beskrevet i denne personvernerklæringen kan bli delt av oss. Denne seksjonen beskriver hvordan vi kan dele slik informasjon.

  • Opplysninger om deg med Kunden. Hvis du kontakter oss for hjelp med å løse et problem knyttet til en Kunde som du er medlem av. For å hjelpe til med å løse problemet, kan vi dele din henvendelse med Kunden vår.
  • Med tredjepartsleverandører og agenter. Vi kan engasjere tredjepartsselskaper eller individer, som for eksempel tredjeparts-betalingsbehandlere, kundesupport-tjenester og andre til å behandle informasjon på våre vegne. Vi bruker tredjeparts-leverandører som tilbyr nødvendige maskinvare, programvare (f.eks betalings-prosessering og kundesupport), e-post, nettverk, lagring og relatert teknologi som kreves for å kjøre Tjenestene. Disse selskapene er autorisert til å bruke dine personopplysninger kun ved nødvendighet for å yte disse tjenestene til oss.
  • I forbindelse med endringer i vår virksomhets-struktur. Hvis vi deltar i fusjon, oppkjøp, konkurs, oppløsning, omorganisering, salg av noen eller alle av Learning Moments eiendeler, finansiering, oppkjøp av hele eller deler av virksomheten vår, en lignende transaksjon eller saksgang, eller steg i betraktning av slik aktiviteter (f.eks selskapsgjennomgang).
  • Å overholde lover. Å overholde juridiske eller forskriftsmessige krav og å svare på lovlige forespørsler, rettskjennelser og rettslig prosess.
  • Å håndheve våre rettigheter, forhindre svindel og for sikkerhet. For å beskytte og forsvare rettighetene, eiendeler, eller sikkerhet for oss eller tredjeparter, inkludert håndheving av kontrakter eller retningslinjer eller i forbindelse med gransking og forebygging av svindel.
  • Vi kan formidle eller bruke aggregert eller avidentifisert informasjon til ethvert formål. For eksempel, kan vi dele aggregert eller avidentifisert informasjon med våre partnere eller andre forretnings- eller forskningsformål som å fortelle en potensiell Learning Moment Kunde det gjennomsnittlige antall nye dokumenter hos en Kunde på en dag, eller samarbeide med forskningsinstitusjoner eller akademikere for å utforske interessante spørsmål om personlig læring og kommunikasjon.

Dine valg

Kunder og brukere kan gi oss instruksjoner på hva som skal gjøres med Kunde- eller brukerdata. Kunder og brukere har mange valg og har kontroll over de oppgitte data. For eksempel, Kunder og brukere kan sørge for tilgang til Tjenestene, aktivere eller deaktivere tredjeparts-integrasjoner, administrere tillatelser, overføre eller tilordne grupper. Siden disse valgene og instruksjonene kan føre til tilgang, bruk, formidling, modifikasjon eller sletting av bestemte eller all Kunde- eller brukerdata, vennligst ta kontakt med oss på support@dokker.com for mer informasjon om disse valgene og instruksjonene.

Annen informasjon

Hvis du har spørsmål om dine opplysninger, vår bruk av disse opplysningene eller dine rettigheter når det gjelder noe av det foregående, kontakt oss på support@dokker.com.

Andre valg

I tillegg kan nettleseren du bruker gi deg muligheten til å kontrollere informasjonskapsler (cookies) eller andre typer lokal datalagring. Din mobilenhet kan gi deg valg om hvordan og om plassering eller annen data samles inn og deles. Learning Moment har ikke kontroll over disse valgene, eller standardinnstillingene, som tilbys av produsentene av din nettleser eller enhetens operativsystem.

Du kan velge bort Google Analytics med en nettleser plug-in. Google Analytics Opt-out Browser Add-on.

Sikkerhet

Learning Moment tar sikkerhet alvorlig. Vi tar ulike tiltak for å beskytte informasjonen du gir til oss fra tap, misbruk og uautorisert tilgang eller avsløring. Disse tiltakene tar hensyn til sensitiviteten til informasjonen vi samler inn, behandler og lagrer og dagens teknologiske tilstand.

Behandlingsansvarlig

Learning Moment er behandlingsansvarlig for selskapets behandling av personopplysninger. Denne erklæringen gir deg informasjon du har krav på (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

Databehandlere (tredjeparter)

Learning Moment bruker for øyeblikket tredjeparts-behandlere for infrastrukturtjenester, og for å hjelpe oss med å gi kundesupport, e-postvarsler og nyhetsbrev. Før vi tar i bruk en tredjeparts-behandler, utfører Learning Moment en evaluering av deres personvern, sikkerhet og konfidensialitet, og utfører en avtale som implementerer dens gjeldende forpliktelser.

Learning Moment kan bruke følgende behandlere for å lagre Kunde- eller brukerdata, eller tilbyr annen infrastruktur som hjelper med levering av våre Tjenester:

NavnAktivitetLand
ItPays ASSkytjenesteleverandørNorge
PRO ISP ASSkytjenesteleverandørNorge
Google LLCSkytjenesteleverandørUSA
TripletexNettbasert regnskaps- og betalingssystemNorge
Slack Technologies, Inc.Nettbasert kommunikasjonsplattformUSA
IntercomNettbasert kundestøttetjenesteUSA
MailChimpNettbasert e-post markedsføring- og nyhetsbrevtjenesteUSA
SendinBlueNettbasert e-post notifikasjonssystemFrankrike

Endringer i denne personvernerklæringen

Vi kan oppdatere denne Personvernerklæringen fra tid til annen. I tilfelle av en vesentlig endring i måten personopplysninger blir brukt som er beskrevet i denne Personvernerklæringen, vil vi varsle konto-eiere via e-post før endringen. Vi kan oppdatere denne personvernerklæringen for å gjenspeile endringer i vår informasjonspraksis.

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål om vår Personvernerklæring eller praksis. Du kan kontakte oss på hello@learningmoment.tech eller på vår postadresse nedenfor:

Learning Moment Technologies AS
Fellesbygget
7940 Ottersøy
Norge